Haalderen

Haalderen is een rustig gelegen dorp in de gemeente Lingewaard. Het dorp ligt letterlijk tegen de Bemmelse wijk de Essenpas aan, in een groene en landelijke omgeving aan de Waal. Waardwonen bezit in Haalderen ongeveer 200 woningen.

Voorzieningen

De basisvoorzieningen in Haalderen bestaan uit onder andere een basisschool, een kinderdagverblijf, een katholieke kerk, een café, een pinautomaat, een cafetaria, kapper, zalencentrum, dorpshuis, voetbal- en tennisvereniging en een trapveldje met baskets en speeltoestellen. Het squash- en fitnesscentrum van Gendt ligt net over de grens bij Haalderen. De rugbyvelden liggen in de naastgelegen Bemmelse wijk Essenpas, net als sportcentrum Laco dat ook over een zwembad beschikt. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de supermarkten in de naastgelegen plaatsen Gendt of Bemmel. In 2016 is voor in de wijk Essenpas een supermarkt geopend.

Bijzonderheden

Haalderen staat bekend als een saamhorige gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven, waaronder carnaval, een kruisboog- en een dartvereniging. Fietsers en wandelaars kunnen in Haalderen en omgeving genieten van mooie routes over de dijk. Bij Doornenburg gaat de Waaldijk over in de Rijndijk. Het uitzicht over de weidse uiterwaarden is iedere keer weer een belevenis. Fietst u binnendoor langs de boerderijen, dan komt u op diverse plekken de huisverkoop van groente en fruit tegen. Een bezoek aan pottenbakkerij Ambacht Haalderen is een aanrader. Voor de basisschool jeugd wordt iedere zomervakantie een kinderdorp georganiseerd. Dit Haalderse kinderdorp is ook zeer geliefd bij de kinderen uit de omliggende dorpen.

Via het openbaar vervoer is Haalderen bereikbaar per bus (lijn 33) vanuit Arnhem en Nijmegen.

Streetview

Door op de onderstaande straatnamen te klikken, kunt u via streetview een kijkje nemen in de straat en omgeving. Van een aantal straten is helaas geen streetview beschikbaar. Daar waar geen streetview beschikbaar is, zijn foto’s van de straat geplaatst.

De Halden

De Halden (foto 1foto 2), Geershofje (foto 1foto 2), Katwijk (foto 1foto 2), Kleine Geer, (foto 1foto 2foto 3), Melkvart (foto 1)

De Hucht

Huchtstraat (foto 1foto 2foto 3), Pater Rikkenstraat (foto 1foto 2foto 3)

Domakker

Domakkerstraat (foto 1foto 2), Hofsteestraat (foto 1foto 2), Biezenkampstraat (foto 1foto 2foto 3)

Keiendries

Keiendriesstraat (foto 1foto 2), Pastoor van de Weijstraat (foto 1foto 2foto 3), Vicariestraat (foto 1foto 2foto 3)

Notenboom

Notenboomstraat (foto 1foto 2foto 3)