Bemmel

Bemmel is met ruim 12.000 inwoners de op een na grootste plaats in de gemeente Lingewaard. Bemmel ligt tussen de steden Arnhem en Nijmegen en is via het openbaar vervoer goed bereikbaar per bus. Voor een dagje naar de stad zijn de inwoners van Bemmel over het algemeen het meest georiënteerd op Nijmegen. Waardwonen bezit in Bemmel ongeveer 925 woningen.

Voorzieningen

De meeste winkels en een groot aantal voorzieningen bevinden zich in en rond het centrum. Er is voldoende mogelijkheid tot gratis parkeren in de blauwe parkeerzones. Tevens kunt u overdekt parkeren. Tegen het centrum aan ligt cultureel centrum De Kinkel, het Gemeentehuis en Kasteel Kinkelenburg. Dit kasteel is een sfeervolle en geliefde trouwlocatie. Naast diverse basisscholen, 2 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bevindt zich in Bemmel ook het Over Betuwe College, een school waar VMBO, HAVO en VWO gevolgd kan worden, HAVO en VWO ook met Engelstalig onderwijs. Bemmel kent een bloeiend verenigingsleven en diverse sportgelegenheden, zoals scouting, tennisbanen, sporthallen en een overdekt zwembad. Ook heeft Bemmel een eigen brandweerkazerne. Sinds augustus 2010 kunt u zwemmen en fitnessen bij sportcentrum Laco in de wijk De Essenpas. Bij sporthal De Schaapskooi kunt u onder andere tennissen en fitnessen. Voetballen kan bij Sportclub Bemmel in sportpark Ressen. Dit sportpark is in 2000 geheel nieuw aangelegd en heeft nu de beschikking over een mooi hoofdveld met overdekte tribune met 480 zitplaatsen en vier trainingsvelden. De hockeyvelden liggen naast de voetbalvelden. Verder is er een rugbyclub en een loopgroep in Bemmel. De weekmarkt staat iedere donderdagmiddag tot 18.00 uur op de Markt en op vrijdagavond is het koopavond.

Bijzonderheden

Bemmel staat bekend om de jaarlijkse dweildag. Ieder jaar op de 2e zondag in juni spelen dweilorkesten uit heel Nederland hun repertoire in het druk bezochte centrum om het Nederlands kampioenschap. De Zwitserse week wordt gevierd tijdens de internationaal bekende Nijmeegse wandelvierdaagse. Zwitserse muzikanten verzorgen optredens in ruil voor de gastvrije ontvangst van de Zwitsers in Bemmel en omgeving. De wandelaars van de internationaal bekende Nijmeegse vierdaagse lopen de eerste dag door Bemmel. Ook festiviteiten als de jaarlijkse kermis, carnaval, kerstmarkt en Koningsactiviteiten worden groots gevierd. Bemmel staat ook bekend om zijn jaarlijkse ponymarkt en Stoeterij Buitenzorg.

Kent u de uitgebreide zoekmogelijkheden in google maps? U kunt zoeken op onder andere plaats en straatnaam. Door de rode markering aan te klikken kunt u via ‘street view’ een kijkje nemen in de straat en omgeving.

Wijkinformatie

Hier vindt u informatie over een aantal wijken in Bemmel. Klik op de naam van de wijk om naar de wijkinformatie te gaan.