Huurachterstand

Een keer de huur niet betalen. Dat kan ons allemaal overkomen. Maar soms stapelen problemen zich op. Wacht dan niet te lang. Er is hulp!

Betalingsregeling
Heeft u problemen met het betalen van uw huur? Laat het ons zo snel mogelijk weten, want zo voorkomt u dat uw schulden verder oplopen. We helpen u graag om een passende oplossing te vinden, bijvoorbeeld met een betalingsregeling. Een betalingsregeling is gratis. Bij een betalingsregeling lost u elke maand een extra bedrag af. Zo kunt u uw betalingsachterstand inlopen. Daarnaast blijft u natuurlijk ook uw maandelijkse huur betalen. Welke afspraken wij hierover met u maken is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De afgesproken betalingsregeling leggen wij altijd schriftelijk vast.

Meer hulp nodig?
Als blijkt dat u meer hulp nodig heeft, dan brengen we u in contact met de juiste instanties. Zo wordt u snel geholpen bij het in kaart brengen van uw financiële situatie, het aanvragen van toeslagen of andere voorzieningen, of het inschakelen van schuldhulpverlening of een budgetcoach.

Als u twee maanden huurachterstand heeft dan informeren we uw gemeente. We noemen dit vroegsignalering. Gespecialiseerde medewerkers nemen contact met u op zodat u snel wordt geholpen. In Nederland is de gemeente waar u woont verantwoordelijk voor schuldhulp.

Wat kan ik zelf doen?
U kunt ook veel zelf doen. Op de websites www.achterdevoordeur.net en www.komuitjeschuld.nl leest u meer.

Contact
Wilt u graag uw betalingsprobleem bespreken met iemand van Waardwonen? Bel dan 026 – 326 30 50. We helpen u graag!