Nieuwe huurprijzen per 1 juli 2023

Rond het weekend van 22 april 2023 krijgt u een brief over de huuraanpassing 2023. Daarin staat precies wat de huuraanpassing voor u betekent.

Nieuwe huurprijzen per 1 juli 2023

Wij gaan voor zo laag mogelijke huren

Uw woning betaalbaar houden. Dat vinden wij belangrijk. We gaan voor zo laag mogelijke huren, die passen bij het inkomen van onze huurders. Dit jaar verhogen we de huur met maximaal 2,75% en we passen inkomensafhankelijke huurverlaging- en verhoging toe.

Deze aanpassing en het huurbeleid 2023 zijn vastgesteld in overleg met Huurdersbelang Lingewaard en Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn.

Rond het weekend van 22 april 2023 krijgt u een brief over de huuraanpassing 2023. Daarin staat precies wat de huuraanpassing voor u betekent.

Wat verandert er in mijn huur?

Ieder jaar mogen wij de huur verhogen. De overheid bepaalt jaarlijks hoeveel dat maximaal mag zijn. Deze huurverhoging gaat over uw kale huur.

Glasfonds en klein onderhoud

Uw bijdrage aan het glasfonds en aan het klein onderhoud gaat in 2023 omhoog. De nieuwe bedragen zijn € 1,55 voor het glasfonds en € 5,20 voor het klein onderhoud.

Ook de servicekosten stijgen

Energiekosten (gas en elektra) en prijzen voor schoonmaak en tuinonderhoud zijn het afgelopen jaar erg gestegen. Helaas moeten wij daarom de servicekosten verhogen. Dit doen we per 1 juli 2023. Zo voorkomen we dat u bij de eindafrekening van de servicekosten moet bijbetalen. Is het voorschot aangepast? Dan leest u in de brief wat de nieuwe servicekosten zijn.

Let op dat u vanaf 1 juli de nieuwe huurprijs betaalt

Via mail2pay of automatische incasso gaat dit vanzelf goed.

mijn.waardwonen.nl

U kunt via mijn.waardwonen.nl allerlei informatie over uw woning vinden. Hier staat vanaf 1 juli 2023 ook de nieuwe huurprijs en de woningwaardering (op basis hiervan bepalen wij de huurprijs).

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Onze Klantenservice-medewerkers beantwoorden ze graag! Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.  Neem contact met ons op

Ontvangt u huurtoeslag?

Geef dan de subsidiabele huur (dat is de kale huur plus een aantal servicekosten) door aan de belastingdienst, zodat uw huurtoeslag opnieuw berekend kan worden. Als u dit niet doet blijft het maandelijkse voorschot hetzelfde. U loopt dan het risico dat u later geld terug moet betalen aan de Belastingdienst. Uw nieuwe huur doorgeven kan door in te loggen op www.toeslagen.nl. Of door te bellen met (0800) 05 43.

 

Sommige servicekosten komen in aanmerking voor de huurtoeslag. Bij Waardwonen zijn dat:

  • schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten.
  • energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten.

Wanneer deze kosten veranderen kunt u deze ook opgeven aan de Belastingdienst. Goed om te weten: voor
beide telt maximaal € 12,- mee voor de huurtoeslag.

Weet u niet of u recht heeft op huurtoeslag?

Als u een woning huurt heeft u misschien recht op huurtoeslag van de overheid. Dat hangt af van uw inkomen en de hoogte van uw huur. Wilt u weten of u toeslag kunt krijgen?

Wilt u bezwaar maken?

Bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u bezwaar maken. Uw bezwaar moet uiterlijk 30 juni 2023 bij ons binnen zijn. Dit kan per post of per e-mail. Een formulier voor het maken van bezwaar en meer informatie over bezwaar maken vindt u op:

U kunt de Rijksoverheid ook bellen op telefoonnummer 1400.

Beoordeling en vervolg

Als wij uw bezwaar ontvangen, bekijken wij of we het eens zijn met uw bezwaar. Vinden wij uw bezwaar niet terecht, dan leggen wij u uit waarom. Bent u het niet eens met onze uitleg, dan sturen wij uw bezwaarschrift door naar de onafhankelijke Huurcommissie.

De Huurcommissie beoordeelt dan of de huurverhoging redelijk is. Voor een procedure bij de Huurcommissie betaalt u een voorschot van € 25,-. Stelt de Huurcommissieu in het gelijk, dan krijgt u dit bedrag terug.

Komt u in aanmerking voor huurverlaging?

Heeft u een laag inkomen en huurt u een sociale huurwoning van € 575,03 (kale huur) of meer? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een huurverlaging.

Had u in 2021 een laag inkomen?

Dan hoeft u niet zelf om huurverlaging te vragen. De Belastingdienst geeft door dat u in 2021 een laag inkomen had.

Pas sinds 2022 of 2023 een laag inkomen?

Bijvoorbeeld omdat u uw baan bent verloren, bent gepensioneerd, of het vertrek van een partner of kind? Dan doet u zelf een aanvraag bij ons. Dat kan tot en met 30 december 2024.

U moet dan aantonen dat uw huishouden al minstens 6 maanden een laag inkomen heeft.

Daarvoor hebben we onderstaande documenten van u nodig:

  • Een ondertekende verklaring over met wie u in de woning woont. Zet hierin van iedereen de naam en geboortedatum.
  • Recente loon- of uitkeringsspecificaties van alle bewoners.
  • De inkomensverklaringen over 2022 van alle bewoners. Deze verklaringen kunt u vanaf juni 2023 opvragen bij de Belastingdienst.

U kunt deze stukken aan ons opsturen per post of e-mail naar info@waardwonen.nl.

Lees meer

Huur betalen kan op verschillende manieren

Bijvoorbeeld via automatische incasso, zelf overmaken of via een betaallink in uw e-mail/sms. U kiest wat het beste bij u past.

Inzicht via mijn.waardwonen.nl

Via ons online klantportaal mijn.waardwonen.nl kunt u zelf online veel dingen snel en eenvoudig regelen.

Zorgen over betalen van huur en energierekening?

Maakt u zich zorgen over het betalen van uw huur? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing.