Logo

1000ste aanmelding voor buurtbemiddeling

De 1000ste aanmelding voor buurtbemiddeling Lingewaard en Overbetuwe is onlangs gedaan door woonconsulent Hanneke van Waardwonen. Daarom heeft coördinator Gabrielle Langhout, haar vandaag verrast met een traktatie voor deze mijlpaal. Buurtbemiddeling bestaat sinds september 2008. En nu is dus de 1000ste verwijzing een feit. Dat kwam ook omdat in 2017 een recordaantal van 142 casussen is behandeld. Dat is 16% meer dan de twee jaren daarvoor. Door de inzet van 22 vrijwillige buurtbemiddelaars in 2017 lukte het om 73% van de burenruzies in beide gemeenten op te lossen. Aanmeldingen komen van wijkagenten (27%), woonconsulenten (25%), gemeenten (8%) en natuurlijk de buren zelf. Dat er nu in bijna 10 jaar 1000 aanmeldingen zijn gedaan betekent dat buurtbemiddeling een vast onderdeel geworden is van de dienstverlening aan de inwoners van Lingewaard en Overbetuwe. Als buren ondersteuning nodig hebben in de communicatie met hun buren, is buurtbemiddeling graag van dienst.

Buurtbemiddeling werkt het beste in gevallen waar de onenigheid en irritaties nog niet heel hoog opgelopen zijn. Het wordt vooral met succes preventief ingezet (gebruikt). De bemiddeling houdt in dat getrainde onafhankelijke vrijwilligers naar het verhaal van beide partijen luisteren en het bemiddelingsproces begeleiden. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De kracht van buurtbemiddeling is dat, met hulp van de vrijwillige bemiddelaars, de buren zelf hun problemen oplossen. Soms is er gewoon te veel gebeurd om dat samen te kunnen. In dat geval zijn buurtbemiddelaars graag van dienst. Deze service is gratis voor alle inwoners van de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe en wordt uitgevoerd door Sterker sociaal werk.

Heeft u ook een probleem in uw buurt waar u zelf niet uitkomt en waarvoor u hulp wilt vragen? Op de website www.buurtbemiddelingsterker.nl staat meer informatie over het project. Heeft u nog vragen of wilt u buurtbemiddeling inschakelen? Neemt u dan contact op met coördinator buurtbemiddeling Gabrielle Langhout via 088 00 11 333. U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9:00-17:00 uur bellen of een e-mail sturen naar: buurtbemiddeling@sterker.nl. U ontvangt altijd zo spoedig mogelijk een bericht terug.

Gabrielle en Hanneke w (1)

Woonconsulent Hanneke van Waardwonen (rechts) werd door de coördinator buurtbemiddeling Gabrielle Langhout verrast met een traktatie voor de 1000ste aanmelding bij buurtbemiddeling.